Υπηρεσία Τηλεδιάσκεψης

Τηλεδιάσκεψη Μεταξύ των Τοπικών Συμβουλίων με Δυνατότητα Αμφίδρομης Επικοινωνίας

 

Με την ενοποίηση των Δήμων η συνεδρίαση του διευρυμένου Δημοτικού Συμβουλίου αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο για τα απομακρυσμένα τοπικά συμβούλια. Τα τοπικά συμβούλια μπρούνε πλέον να πραγματοποιηθούν απο απόσταση με τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας μέσω εικόνας και ήχου σε πραγματικό χρόνο. Όλοι οι δήμοι έχουν προμηθευτεί στα πλαίσια του έργου τον απαραίτητο εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης, καθώς και άδειες χρήσης για το λογισμικό Cisco WebEx.          

Η υπηρεσία τηλεδιάσκεψης έρχεται να διευκολύνει την εργασιακή καθημερινότητα στον τρόπο που οι άνθρωποι επικοινωνούν και συνεργάζονται. Συνδέει μεταξύ τους τους ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται σε έναν κοινό ιδεατό χώρο συνεδριάσεων, τους επιτρέπει να εργαστούν απο απόσταση καθώς επίσης και να έχουν τον πλήρη έλεγχο των επιθυμητών εφαρμογών απο απόσταση.Το μόνο που απαιτείται να διαθέτει ο χρήστης είναι πρόσβαση στο internet.

Στα πλαίσια μιας τηλεδιάσκεψης υπάρχουν δυο διακριτοί ρόλοι, ο συντονιστής/παρουσιαστής και οι συμμετέχοντες. Ο συντονιστής μιας τηλεδιάσκεψης μπορεί να δημιουργήσει ένα conference room, να δημιουργήσει και να χρονοπρογραμματίσει το πρόγραμμα ενός meeting καθώς και να διαχειριστεί τους συμμετέχοντες.  Όλοι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούνε στο virtual room από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο, να βλέπουνε τους συνομιλητές τους και να μιλούν όλοι μαζί σε πραγματικό χρόνο (video/ video conferencing). Ο παρουσιαστής στα πλαίσια του meeting έχει τη δυνατότητα  να μοιράσει την οθόνη του, μια εφαρμογή, έγγραφα, video, ιστοσελίδα κ.α. σε όλους τους συμμετέχοντες, ή να μοιράσει την εικόνα από την κάμερά του σε έως και 6 συμμετέχοντες. Κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ερωτήσεις στον παρουσιαστή είτε απευθείας είτε μέσω chat καθώς επίσης και να καταγράψει το meeting ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσει και κάποια άλλη στιγμή.

Για την πραγματοποίηση των τηλεδιασκέψεων έχουν εγκατασταθεί 8 σταθμοί τηλεδιάσκεψης στον δήμο Τρικκαίων, 5 στον δήμο Καρδίτσας, 3 στον δήμο Λαρισαίων,  9 στον δήμο Βόλου και 6 στον δήμο Κατερίνης. Το διαθέσιμο λογισμικό για την υποστήριξη των τηλεδιασκέψεων είναι πλήρως συμβατό με φορητές συσκευές προσφέροντας έτσι προστιθέμενη αξία στο διαχείριση ηλεκτρονικών συνεδρίων μεταξύ των δήμων.

 


HP ProOne 400 G1 All-in-One

 

Sign in to Webex